Tăiței prăjiți cu creveți black tiger și spanac proaspăt în sos dulce acrișor

🛒📝 Ve-ți avea nevoie:

✔️60gr. sos dulce thailandez

✔️55gr.praz proaspăt

✔️200gr. tăiței udon uscați din grâu

✔️3gr. susan alb

✔️2 dinți de usturoi

✔️10gr.coriandru

✔️75gr. spanac

✔️12buc. creveți black tiger 21/25

✔️25gr. ulei de susan

✔️20gr. sos de soia

✔️15gr.rădăcină de ghimbir

!!!Important!!!

Este foarte ușor să determinați când creveții sunt gata - carnea lor ar trebui să devină roz închis la margini și albă în interior.

Mod de prepare:

  1. Așezați tăiței în apă clocotită cu sare și gătiți timp de 6 minute, aruncați tăiței într-o strecurătoare, lăsați apa să se scurgă, presărați tăiței cu ulei de măsline.

  2. Se curăță usturoiul și ghimbirul, se toacă mărunt.Tăiați prazul în fâșii subțiri. Curățați creveții, faceți o scurtă tăietură longitudinală de-a lungul spatelui și îndepărtați intestinul.Tăiați rădăcinile spanacului, tăiați frunzele în dimensiuni grosiere aleatorii.

  3. Încălziți într-o tigaie 4 linguri de ulei de măsline și sotați ghimbirul și usturoiul la foc mare timp de 10 secunde, apoi se adaugă tăițeii, se amestecă și se sotează la foc mare timp de 2 minute.

  4. În tigaia cu tăiței, usturoi și ghimbir, adăugați prazul, spanacul, sosul de soia, amestecați și prăjiți, amestecând ocazional, timp de 2 minute la foc mare.

  5. În tigaia cu tăiței și legume, se toarnă uleiul de susan , se sărează ușor, se amestecă și se ia de pe foc, se pune pe farfurii, se salvează tigaia.

  6. În tigaia în care au fost prăjiți tăiței, se toarnă 1lingură de ulei de măsline și sotează creveții, amestecând ocazional, timp de 1 minut la foc mare, apoi adaugă jumătate din sosul dulce thailandez și prăjește, amestecând ocazional, timp de încă 1,5 minute, până când creveții se înmoaie.

  7. Separați frunzele de coriandru de tulpini. Așezați creveți deasupra tăițeilor, presărați frunze de coriandru și semințe de susan și serviți cu restul de sos dulce thailandez.

  8. ✨ Pofta bună! ✨

Comandă fructe @dimaremd

🌎https://www.di-mare.store

📱 069336933


45 afișare0 comentariu