Supă portugheză

🛒📝 Ve-ți avea nevoie: ✔️100gr. cartofi

✔️300gr. midii în jumătate de scoică

✔️200gr. file de pește merluciu

✔️90-150gr. ceapă 1buc.

✔️800ml. bulion de pește

✔️2gr. boia de ardei

✔️1gr.amestec de "5 ardei"

✔️40gr. ardei copt

✔️20gr. salam crud-zvântat

✔️2 dinți de usturoi

✔️10gr. pătrunjel

✔️5gr. frunze de dafin


!!!Important!!!

Dacă preferați o supă mai subțire, adăugați 100 ml de apă împreună cu bulionul la pasul 4.

Mod de prepare:

  1. Curățați și tocați mărunt ceapa.Zdrobiți usturoiul, curățați-l și tăiați-l grosolan.

  2. Curățați și tăiați cartofii în cuburi de 1,5x1,5 cm.

  3. Încălziți într-o cratiță mare 2 linguri de ulei de măsline și prăjiți, amestecând ocazional, ceapă și usturoi timp de 1 minut la foc mare. Reduceți focul la mediu, adăugați cartofi, amestecați și prăjiți încă 1 minut.

  4. În cratița cu legume adăugați frunza de dafin, adăugați boia de ardei, amestec de „5 ardei”, sare, amestecați și prăjiți 20 de secunde, apoi turnați bulionul, aduceți-l la fierbere, acoperiți și gătiți la foc mic timp de 5 minute.

  5. Scoateți oasele din pește dacă se întîlnesc, tăiați fileul în bucăți de 1,5 cm.

  6. Tăiați feliile de salam în jumătate.Clătiți midiile bine (aveți grijă, pot apărea fragmente de coajă).Se adaugă pește, midii și salam ​​în cratița cu supă, se mai fierbe încă 1,5 minute.Tăiați ardeiul copt în fâșii subțiri. Adăugați ardei copt în supă, adăugați sare după gust, amestecați, aduceți la fierbere și scoateți-l de pe foc.

  7. Se separă frunzele de pătrunjel de tulpini și se toacă mărunt.Se toarnă supa în boluri și se servește garnitură de pătrunjel tocat.

✨ Pofta bună! ✨

Comandă fructe @dimaremd Mai multe rețete vezi aici 👇👇👇

🌎http://www.di-mare.store/blog

📱 069336933


24 afișare0 comentariu