Supă cremă de spanac și rucola cu piept de pui, creveți decorticați și crutoane franceze

🛒📝 Ve-ți avea nevoie:


✔️200gr. cartofi

✔️300gr. creveți decorticați

✔️200 ml. frișcă

✔️90-150gr. ceapă 1buc.

✔️15gr.oțet de vin alb

✔️180gr. file de pui

✔️70-110gr. calamar întreg

✔️10gr.pătrunjel proaspăt

✔️50gr. rucola

✔️2 dinți de usturoi

✔️ 130gr. spanac congelat

✔️30gr. pesmeți cu ierburi (crutoane)

Mod de prepare:

  1. Se toarnă 500 ml de apă într-o cratiță, se pune pieptul de pui, sare, și se fierbe timp de 13 minute la foc mic, degresând bulionul. Scoateți puiul din bulion, răciți-l și tăiați-l în felii de 5 mm. Salvați oala cu bulionul.

  2. Curățați ceapa și tăiați-o cubulețe mici. Curățați cartofii și tăiați cuburi de 1 x 1 cm. Zdrobiți usturoiul, curățați-l și tăiați-l mărunt.

  3. Încălziți într-o tigaie 2 linguri de ulei de măsline și sotați, amestecând ocazional, ceapă și usturoi timp de 1,5 minute la foc mare, apoi adăugați cartofii și prăjiți, amestecând ocazional, timp de 5 minute.

  4. Strângeți excesul de umiditate din spanac. Rupeți rucola cu mâinile. Se toarnă oțet în tigaia cu cartofi și se fierbe 1 minut la foc mare. Adăugați spanacul, rucola, cartofii prăjiți cu ceapă și usturoi la bulion în cratiță și bateți supa cu un blender până se omogenizează.

  5. Se separă frunzele de pătrunjel de tulpini și se toacă mărunt.Tăiați calmarul în inele subțiri.

  6. Adăugați inele de calmar, creveții decorticați în cratița cu supă, turnați frișcă, sare, amestecați, aduceți la fierbere și fierbeți timp de 2 minute la foc ușor. Se ia de pe foc, se amestecă, se adaugă sare după gust și se lasă să stea sub capac timp de 2 minute.

  7. Se toarnă supa în boluri, se acoperă cu piept de pui și crutoane și se servește cu pătrunjel tocat.

✨ Pofta bună! ✨

Comandă fructe @dimaremd

🌎https://www.di-mare.store

📱 069336933





58 afișare1 comentariu