Steak de ton cu orez basmati și salsa din avocado și ardei copt

Rețetă cu gust rafinat, fin și foarte delicios! Se prepată în doar 20 minute. Rapid și Gustos!


🛒📝 Ve-ți avea nevoie:

✔️100gr. ardei copt pe grătar

✔️30gr. muștar boabe

✔️2gr.coriandru măcinat

✔️5gr. suc de lime stors

✔️240gr. file de ton

✔️120-200gr. avocado (1buc.)

✔️5gr. nuci de cedru

✔️150gr. orez basmati

✔️50-70gr. ceapă roșie

✔️20gr. miere

✔️10gr. coriandru proaspăt

✔️2gr. boia ardei dulce

✔️2dinți usturoi


👌Important👌

❗Este important să nu gătiți prea mult fileul de ton pentru a nu usca prea tare peștele.

❗Îndepărtarea sâmburelui din avocado este foarte simplă: tăiați avocado în jumătate în lung, apoi împărțiți avocado în două jumătăți răsucindu-le în direcții opuse, îndepărtați sâmburele folosind o linguriță. Mod de preparare: 1.Clătiți orezul cu apă rece, apoi turnați apă astfel încît să acoperiți cu apă 1 cm desupra orezului, aduceți la fierbere, reduceți focul, acoperiți și gătiți timp de 10 minute la foc mic. Se ia de pe foc și se lasă să stea, acoperit timp de 5 minute.

2.Zdrobiți usturoiul, curățați-l și tocați-l mărunt. Tăiați tonul în două bucăți. Pentru marinadă, puneți usturoiul, muștarul, mierea într-un bol, adăugați boia (lăsați puțină boia dulce pentru servire), turnați 4 linguri de ulei de măsline, sare și amestecați. Puneți peștele în marinadă, periați-l pe toate părțile și lăsați să se marineze.


3.Curățați și tocați mărunt ceapa. Tăiați ardeiul copt în cuburi mici.

4.Curățați avocado și scoateți sâmburele, tăiați pulpa în cuburi de 1x1 cm.

5.Încălziți într-o tigaie. o lingură de ulei de măsline și prăjiți tonul timp de 2 minute la foc mare, întorcându-l periodic și apăsând părțile tonului pe părțile laterale ale cratiței, sare și piper în timpul prăjirii.

6.Se separă frunzele de coriandru de tulpini și se toacă mărunt (se lasă câteva frunze pentru decor). Puneți ceapa, avocado, ardei copt, coriandru proaspăt, coriandru măcinat, nuci cedar într-un castron curat, adăugați suc de lămâie, 2 linguri de ulei de măsline, sare și amestecați.


7.Aranjați tonul pe boluri, orezul lângă el, presărați boia dulce, garniți-o cu frunze de coriandru și serviți cu salsa de avocado și ardei copt.


✨ Pofta bună! ✨


Comandă fructe @dimaremd

🌎https://www.dimare.md

📱 069336933
7 afișare0 comentariu