Steak de somon caramelizat cu piper roz și risotto negru!

🛒📝 Ve-ți avea nevoie:

✔️1gr. - boabe de piper roz

✔️20gr. - zahăr de trestie

✔️20gr. - sos de soia

✔️10gr. - ceapă verde

✔️2 dinți - usturoi

✔️90-150gr. - ceapă

✔️300gr. - file de somon

✔️200gr. - rissoto negru


!!! Important !!! Se toarnă apă fierbinte în orez - nu permiteți fluctuații bruște de temperatură, altfel boabele de orez se vor prăbuși și risotto va arăta ca un terci.

Mod de preparare:

  1. Scoateți oasele din somon, tăiați somonul în 2 fileuri, sărați și frecați cu zahăr din trestie. Transferați fileurile într-un castron, adăugați sosul de soia și marinați timp de 10 minute. Fierbeți 500 ml de apă.

  2. Curățați ceapa și tăiați-o cubulețe mici.

  3. Zdrobiți usturoiul, curățați-l și tocați-l mărunt.

  4. Încălziți într-o cratiță o lingură de ulei de măsline și prăjiți, amestecând ocazional, ceapa și usturoiul timp de 1 minut la foc mare. Adăugați orez și prăjiți timp de 1 minut, amestecând ocazional. Apoi se toarnă 500 ml de apă fierbinte, se reduce focul la minim și se fierbe timp de 18 minute, amestecând ocazional.

  5. Tăiați mărunt ardeiul roz. Tăiați ceapa verde în pene.

  6. Încălziți într-o tigaie o lingură de ulei de măsline și sotează somonul timp de 1,5 minute la foc mediu pe o parte, întoarce și prăjește încă 1,5 minute pe cealaltă parte. Apoi reduceți focul la minim, întoarceți somonul și gătiți încă 8 minute, întorcându-l ocazional.

  7. Împărțiți risotto în boluri, așezați file-urile de somon lângă el, garnisiți-le cu pene de ceapă verde și serviți stropite cu boabe de piper roz.

✨ Pofta bună! ✨

Comandă fructe „di mare”:

🌎https://www.dimare.md

📞 069 336 933