Sos cu creveți tigru, calmar și midii în sos de cașcaval cu pătrunjel proaspăt și crupe de orz 🥣🥣


🛒📝 Ve-ți avea nevoie:

✔️ 100gr. carne de midii

✔️ 9buc. creveți black tiger 21/25

✔️ 1buc. calamar întreg

✔️ 50gr.ceapă

✔️ 45ml. vin alb uscat

✔️ 40gr. tulpină de țelină

✔️ 10gr. pătrunjel proaspăt

✔️ 3 dinți de usturoi proaspăt

✔️ 150gr. crupe de orz

✔️ 90gr. cremă de brânză


!!!Important!!!

Nu clătiți crupele cu apă. Doar stropiți niște ulei de măsline peste crupele fierte pentru a nu se lipi.

Mod de prepare:


1. Se fierb crupele de orz într-o cantitate mare de apă sărată clocotită timp de 10 minute la foc mic, amestecând ocazional. Puneți crupele într-o strecurătoare, stropiți cu ulei de măsline și amestecați.

2. Curățați ceapa și tăiați-o cubulețe mici. Tăiați țelina în cuburi mici. Zdrobiți usturoiul, curățați-l și tocați-l mărunt.

3. Curățați calmarul și tăiați-l în inele de 5 mm. Curățați creveții din coajă (lăsați cozile), faceți o scurtă incizie longitudinală de-a lungul spatelui și îndepărtați intestinul. Clătiți midiile bine (aveți grijă, pot apărea fragmente de coajă).

4. Încălziți 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie și prăjiți, amestecând ocazional, ceapă, usturoi și țelină la foc mare timp de 3 minute. Se toarnă vinul și se reduce focul la mediu se fierbe 2-3 minute până se evaporă.

5. Adăugați creveții, midiile și inelele de calamar în tigaia cu ceapă și prăjiți, amestecând ocazional, timp de 3 minute.

6. Se separă frunzele de pătrunjel de tulpini și se toacă mărunt. Se toarnă 150 ml de apă în tigaia cu fructe de mare, se adaugă crema de brânză, adăugați sare, amestecați și fierbeți timp de 2 minute. Se adaugă patrunjelul, se amestecă și se ia de pe foc.

7. Aranjați sosul pe boluri și serviți cu crupele de orz.


✨ Pofta bună! ✨

Comandă fructe @dimaremd

🌎https://www.di-mare.store

📱 069336933


54 afișare0 comentariu