Somon la grătar cu dovlecel la grătar și salsa de roșii cu ierburi proaspete☘
Încearcă rețeta care o prepari în doar 20 minute, rapid, gustos, sățios!!!😉
Somon la grătar cu dovlecel la grătar și salsa de roșii cu ierburi proaspete☘
🛒📝 Ve-ți avea nevoie:
5 gr. coriandru proaspăt
1gr. ardei dulce măcinat
3 dinți de usturoi
300gr. fileu somon
5gr. suc de lămâie
50-70gr. ceapă roșie (1ceapă)
250-450gr. doclecei proaspeți
70-110gr. roșii
30gr.muștar granular
!!!Important!!!
Puteți coace peștele pe hârtie de pergament, astfel încât tava să rămână curată.👌
Mod de prepare:
Preîncălziți tigaia pentru grătar și prăjiți dovlecelul timp de 30 de secunde la foc mare pe o parte, întoarceți și prăjiți încă 30 de secunde pe cealaltă parte, apoi prăjiți încă cîte 30 de secunde pe fiecare parte, astfel încât să se obțină un desen în forma „diez”.
Scoateți oasele din pește, tăiați fileul în jumătate, sarați și pipărați pe toate părțile.
Transferați dovlecelul pe o foaie de copt, presărați cu ardei dulce măcinat și un vârf de sare, așezați fileul de somon în apropiere și coaceți totul împreună într-un cuptor preîncălzit timp de 10 minute.
La roșie, scoateți mijlocul, tăiați carnea în cubulețe mici. Se toacă coriandr-ul fin împreună cu tulpinile. Decojiți ceapa și tăiați în cubulețe mici. Zdrobiți usturoiul, coajați și tocați-le bine, apoi măcinați-l în formă de pastă.
Pentru a prepara salsa într-un bol, puneți ceapă, pastă de usturoi, muștar, turnați zeama de lămâie, câteva picături de ulei de măsline, amestecați și lăsați să stea 2 minute. Apoi adăugați roșia și coriandr-ul, și amestecați.
Scoate dovleceii și peștele din cuptor și pune-le pe farfurii.
Serviți cu salsa.
✨ Pofta bună! ✨