Somon cu salată "Ciuca", cuscus și sos 👌
💣Combinație extraordinar de gustoasă💣
🛒📝 Ve-ți avea nevoie:
✔️ 150gr. salata "Ciuca"
✔️ 30gr. sos alb de nuci
✔️ 60gr. sos Teriyaki gros
✔️ 40gr. sos de soia
✔️ 5gr. ceapă verde
✔️ 90gr. roșii cherry
✔️ 100gr. cuscus
✔️ 300gr. file de somon cubulețe
!!!Important!!!
Cuscusul absoarbe în mod activ lichidul și uleiul, așa că asigurați-vă că adăugați suficient ulei de măsline în cuscusul aburit.
Mod de prepare:
Puneți cuburi de somon într-un bol, turnați deasupra sosul de soia și lăsați la marinat 5 minute.
Puneți cuscusul într-un bol curat, turnați 2 linguri de ulei de măsline, sos teriyaki, sare și piper, se toarnă apă clocotită astfel încât apa să acopere cerealele cu 1 cm, se acoperă și se lasă 5 minute. Se toarnă încă 1 lingură de ulei de măsline în cuscusul preparat, se adaugă sare după gust.
Tăiați roșiile cherry în jumătate.
Se toacă mărunt ceapa verde.
Se încălzește într-o tigaie 1 lingură de ulei de masline și se prăjeste, amestecând, cuburile de somon cu marinata timp de 3 minute la foc mare.
Într-un bol curat, puneți salata "Ciuca", turnați sosul de nuci și amestecați.
Aranjați cuscusul pe farfurii, adăugați cubulețele de somon, salata "Ciuca", roșii cherry, presărați cu ceapă verde tocată și serviți.
✨ Pofta bună! ✨