Scoici în sos de roșii Napoli cu salsa vegetală din dovlecei, mango și ardei dulce

🛒📝 Ve-ți avea nevoie:

✔️1kg. scoici

✔️100gr. mango cubulețe (congelat sau proaspăt)

✔️2 dinți de usturoi

✔️1buc. ardei iute chili

✔️100gr. dovlecel

✔️200gr. sos de tomate cu ierburi

✔️170-260gr. ardei California roșu 1buc.

✔️10gr. oțet balsamic

✔️90-150gr. ceapă roșie 1buc.


Mod de prepare:

  1. Scoateți tulpina și semințele din ardeiul gras.Tăiați dovleceii și ardeiul gras în cuburi de 5x5 mm. La fel și mango.

  2. Încălziți într-o tigaie o lingură de ulei de măsline și prăjiți ardeii, amestecând ocazional, timp de 1 minut la foc mare. Adăugați dovleceii, sare și gătiți timp de 2 minute, amestecând ocazional. Adăugați cuburile de mango și gătiți, amestecând ocazional, timp de 1 minut. Scoateți legumele de pe foc, puneți-le pe farfurii, salvați tigaia.

  3. Tăiați ardeiul iute în lung, îndepărtați semințele, tăiați 2 felii subțiri (sau mai multe pentru mai mult condiment). Zdrobiți usturoiul, curățați-l și tocați-l mărunt.Curățați ceapa și tăiați-o cubulețe mici.

  4. În tigaia în care au fost prăjite legumele, încălziți o lingură de ulei de măsline și se prăjește, amestecând ocazional, ceapa, usturoiul și chili timp de 1 minut la foc mare.

  5. Clătiți midiile bine, îndepărtați algele (aveți grijă, puteți da peste fragmente de coajă). Adăugați midii în tigaia cu usturoiul, ceapa, chili.

  6. În tigaia cu midii se toarnă sosul de roșii cu ierburi, 50 ml apă, oțet balsamic, sare, se fierbe, se acoperă și se fierbe timp de 7 minute la foc mediu.

  7. Așezați midiile în sos de roșii pe farfurii lângă legume și serviți.

  8. ✨ Pofta bună! ✨

Comandă fructe @dimaremd

🌎https://www.di-mare.store

📱 069336933


15 afișare0 comentariu