💥Salata de Madrid caldă cu creveți Black Tiger asezonată cu "Tomatino", broccoli și sos de roșii 💥
Doriți să savurați plăcerea bucatelor spaniole chiar la dvs acasă? Noi venim cu rețeta Salata de Madrid, un gust impecabil și delicios!!!
Salata de Madrid
🛒📝 Ve-ți avea nevoie:
✔️ 100gr. sos de tomate
✔️ 1buc. ardei iute roșu
✔️ 20gr. sos de soia
✔️ 2 dinți de usturoi
✔️ 2gr.cimbru proaspăt
✔️ 600gr. broccoli congelate
✔️ 12buc. creveți black tiger 21/25
✔️ 3gr. condiment uscat de tomate
!!!Important!!!
Este foarte ușor de determinat dacă creveții sunt gata preparați - carnea lor ar trebui să devină roz închis la margini și alb în interior. 😉
Mod de prepare:
Decojiți creveții, faceți o incizie longitudinală scurtă de-a lungul spatelui și îndepărtați intestinul.
Zdrobiți usturoiul, decojiți și tocați-l bine. Separați frunzele de cimbru de tulpini. Pentru a prepara marinada într-un bol, puneți 1/3 de usturoi, frunze de cimbru, turnați sos de soia, 2 linguri de ulei de măsline și 2 linguri de apă, adăugați condiment uscat de tomate și amestecați.
În vasul cu marinadă, puneți creveții și lăsați-i 5 minute.
Separați broccoli. Ardeiul iute se taie în lung, fără semințe și se taie 2 felii subțiri (sau mai multe pentru un gust mai iute).
Se încălzește într-o tigaie 1 lingură de ulei de măsline și prăjiți, amestecând, broccoli cu restul de usturoi și ardei iute timp de 1 minut la foc mare, adăugați sare, amestecați și îndepărtați de la foc. Lăsați tigaia deocamdată.
În tigaia în care a fost prăjit broccoli, prăjiți, amestecând, creveții cu marinada timp de 2 minute la foc mare.
Aranjați broccoli în farfurii, așezați creveții lângă ea și serviți cu sos de roșii.
✨ Pofta bună! ✨