Risotto cu ciuperci și bacon
❤🥘Se spune că dragostea trece prin stomac. Aşa să fie? Voi ce părere aveţi?🤔 Până vă gândiţi şi ne răspundeţi, vă propunem să aveţi o zi dulce, sărată şi plină de iubire… în farfurie.
Asta înseamnă că da, noi credem că dragostea trece prin stomac, şi încă cum! Tocmai de aceea vă vom prezenta cum să aveţi o zi plină de iubire şi mîncare delicioasă!👇👇
👌Risotto cu ciuperci și bacon👌
🛒📝 Ve-ți avea nevoie:
1-1/4 pahar de orez pentru risotto
4 pahare de supă bază de legume(bulion)
1/2 pahare de vin alb sau rose
1/2 pahar de Parmesan ras
1 lg. ulei de masline - extra virgin
1 ceapă - feliată subțire
3 dinți de usturoi - mărunțiți
100gr. felii de bacon afumat - tăiate
275gr. mix de ciuperci - tăiate felii dacă sunt mari
1 legatură mică de verdeață (pătrunjel, cimbru, oregano) - tocate mărunt
Mod de prepare:
1. Încingeți uleiul într-o tigaie mare și căliți ceapa pentru 4-5 minute până se înmoaie.
2. Adăugați baconul și gătiți, amestecând pentru încă 3 minute.
3. Puneți usturoiul mărunțit și ciupercile, gătind pentru 5 minute până când acestea încep să-și elibereze sucul.
4. Adăugați orezul și amestecați până când lichidul din tigaie a fost absorbit.
5. Turnați vinul și lăsați 2-3 minute să fiarbă ușor pentru ca acesta să se reducă.
6. Puneți câte un polonic/supa de legume (bulion) amestecând bine până când orezul o va absorbi, apoi repetați procesul până când terminați toată supa. Va dura cam 15-17 minute.
7. Odată ce orezul este gătit ușor al dente, adăugați parmesanul ras și mai amestecați odată.
8. Presărați cu verdeturi proaspete și serviți imediat cât e fierbinte!
✨ Pofta bună! ✨