Risotto cremos cu creveți Black Tiger și verdeață cu castravete proaspăt🥒

Încearcă și tu această rețetă superbă, cu un gust fin, delicat și impecabil!!!


🛒📝 Ve-ți avea nevoie:

✔️ 12buc. creveți black tiger 21/25

✔️ 10gr. de unt

✔️ 50gr. cașcaval mozzarella ras

✔️ 10gr. mărar prăaspăt

✔️ 10gr. busuioc proaspăt

✔️ 80-120gr. castraveți proaspeți

✔️ 200ml frișcă 10%

✔️ 90-100gr. ceapă albă

✔️ 200gr. orez Arborio


!!! Important!!!

Dacă la pasul 2 tot lichidul s-a evaporat înainte de timp, adăugați încă 50 ml de apă și continuați procesul. Puteți coace ceapa pe hârtie de pergament, astfel încât tigaia să rămână curată.


Mod de prepare:

  1. Preîncălziți cuptorul la 220 ° C. Într-o cratiță, prăjiți orezul timp de 1 minut, apoi turnați 200 ml de apă fierbinte și gătiți, amestecând, cu un clocot ușor timp de 12 minute.

  2. Decojiți și tăiați ceapa în 10 bucăți. Transferați ceapa pe o foaie de copt, adăugați sare, ungeți cu ulei de floarea soarelui și puneți la cuptor la nivelul superior, într-un cuptor preîncălzit timp de 7 minute.

  3. Decojiți creveții, tăiați-i în jumătate și îndepărtați intestinul.

  4. Scoateți ceapa din cuptor, tăiați în cubulețe medii. Separați frunzele busuiocului de tulpini și tocați-le fin. Tăiați mărarul cu tulpinile fin (lăsați câteva ramuri de mărar pentru decorare).

  5. Se toarnă frișca în cratița cu orez, se adaugă ceapa, sarea după gust, se amestecă și se dă la fiert.

  6. În cratiță cu orez și ceapă, se adaugă creveții și se gătește, amestecând constant, la foc mediu timp de 5 minute, apoi se adaugă untul, mozzarella răzuită, mărarul tocat și busuiocul și se amestecă.

  7. Tăiați castravetele în panglici subțiri cu ajutorul unui cuțit pentru decojirea legumelor. Aranjați orezul și creveții în farfurii și serviți, garnisite cu panglici pliate de castraveți și crengute de mărar.

✨ Pofta bună! ✨

Comandă fructe „di mare”:

🌎https://www.di-mare.store

📱 069336933

69 afișare0 comentariu