Pizza cu somon

Actualizată în: 21 Mai 2020

Să aveți o zi de duminică superbă 🌞

E timpul pentru a pregăți prînzul sau cina, nu este nevoie să cauți rețetă , noi te provocăm să încerci o rețetă foarte delicioasă, pizza cu somon.

Salvați ⬇️❤️!

Pizza cu somon

🛒📝 Ve-ți avea nevoie:

✅200 g somon afumat la rece ✅200 g cremă de brânză ✅ 100 g smântână ✅ 1 linguriță de hrean ✅1 linguriță de condiment (oregano, cimbru, busuioc, rozmarin) ✅ Coaja rasă de la 1 lămâie ✅ 100g rucola ✅ 3 lingurițe de capere ✅ 50g mărar proaspăt ✅ Sare după gust

Pentru aluat:

✅100 ml apă ✅1 lingură drojdie uscată ✅1 lingură zahăr ✅200 g făină (+, -) ✅ Un vârf de sare ✅3 linguriță ulei vegetal

Mod de prepare:

➡️ Pregătim aluatul cu drojdie. Într-un bol combinați: apă caldă, zahăr și drojdie uscată. Amestecați totul bine și lăsați timp de ~ 10-15 minute (în acest timp amestecul trebuie să intre în reacție - asta înseamnă că drojdia funcționează). Adăugați sare, făina cernută în amestecul de drojdie și frământați aluatul moale, elastic. Apoi, trebuie să acoperiți aluatul și să îl așezați într-un loc cald timp de o oră. Aluatul trebuie să crească de două ori.

Aluatul crescut și odihnit presurați cu făină și rulați-l într-un strat cu grosime de 3 mm (pentru aluatul subțite subțire).

➡️ Transferați cercul de aluat pe o foaie de copt, ungeți-l cu ulei de măsline și coaceți 10-15 minute la 220 de grade. ➡️ Amestecați crema de brânză, smântâna, coaja de lămâie, condimentele și hreanul. Adăugați sare după gust. ➡️ Dacă s-a răcit cercul de aluat, ungeți cu amestecul de brânză, apoi adăugăm capere și mărar, deasupra adăugăm un strat de somon(cît de mult și în ce ordine la dorință), faceți pe mijloc un cerc din rucola, în mijlocul acesteia decorăm cu lămâie. Se servește cu felii de lămâie.

✨ Pofta bună! ✨

Comandă fructe „di mare”: 🌎https://www.di-mare.store/shop 📱 06933693312 afișare0 comentariu