Pilav din mix de fructe de mare, legume colorate și ierburi proaspete!

Delicii culinare cu dimaremd!!! 👌 👌 👌 🛒📝 Ve-ți avea nevoie:

✔️70-110 gr. calamar întreg

✔️300gr. crupe ptitim

✔️200gr. broccoli congelat

✔️100gr. carne de midii

✔️100gr. roșii date prin răzătoare (fără coajă)

✔️45gr. sos de roșii

✔️90-150gr. ceapă

✔️10gr. hamsii

✔️mix de ierburi (2gr.cimbru + 5gr.patrunjel)

✔️2 dinți de usturoi


❗Nu preparați calmarul prea mult, altfel își va pierde gustul delicat și va deveni „cauciucat”.❗


Mod de preparare:

1.Se fierbe ptitimul în apă clocotită cu sare timp de 15 minute. Transferați ptitimul pe o strecurătoare și presărați cu ulei de floarea soarelui.

2.Curățați ceapa și tăiați-o cubulețe mici, turnați apă clocotită și lăsați-o 2 minute. Se separă frunzele de pătrunjel de tulpini și se toacă mărunt.

3.Zdrobiți usturoiul, curățați-l și tocați-l mărunt. Se separă frunzele de cimbru de tulpini și se toacă mărunt. Tocăm hamsia mărunt (ai grijă, s-ar putea să dai peste oase mici).

4.Tăiați calmarul în inele. Clătiți midiile bine (aveți grijă, pot apărea fragmente de coajă).


5.Demontați broccoli în buchețele mici. Fierbeți broccoli în puțină apă sărată clocotită timp de 2 minute.


6.Încălziți într-o tigaie 2 linguri de ulei de floarea soarelui și prăjiți calmarul 1 minut la foc mare, apoi adăugați midiile și prăjiți încă 30 de secunde. Apoi adăugați ceapă, usturoi, cimbru, pastă de roșii, hamsii, turnați roșiile rase, sare și fierbeți timp de 1 minut.


7.Adăugați ptitim fiert în tigaia cu fructe de mare, adăugați sare după gust și amestecați. Așezați pilaful pe boluri, acoperiți cu broccoli și serviți, presărați pătrunjel tocat.


✨ Pofta bună! ✨

Comandă fructe „dimaremd”:

🌐https://www.dimare.md

📱 069336933






21 afișare0 comentariu

© 2023 «Экосок». Сайт создан на Wix.com

  • Instagram
  • Facebook Социальной Иконка