Mix de fructe de mare din creveți tigru, tentacule de calamar baby și inele de calamar cu orez negru

Actualizată în: Ian. 13

🛒📝 Ve-ți avea nevoie:

✔️90gr. tentacule de calamar baby

✔️1buc. ardei gras California

✔️3dinți de usturoi

✔️1buc. lămâie

✔️150gr. orez rotund negru

✔️10buc. midii în jumătăți de scoică

✔️10buc. creveți black tiger 21/25

✔️100gr. inele de calamar

✔️60gr. mazăre verde congelată


!!!Important!!!

Dacă la pasul 5 tot lichidul s-a evaporat din timp, adăugați încă 50 ml de apă și continuați să fierbeți.

Mod de prepare:

  1. Zdrobiți usturoiul, curățați-l și tăiați-l grosolan. Scoateți tulpina și semințele din ardeiul gras, tăiați pulpa în cuburi mari.

  2. Se unge o tigaie cu două picături de ulei de măsline și se călește ardeiul gras timp de 30 de secunde la foc mare, apoi se adaugă usturoiul și se mai prăjește încă 30 de secunde.

  3. Clătiți midiile bine (aveți grijă, pot apărea fragmente de coajă). Adăugați tentacule de calamar baby și midiile în tigaia cu piper și usturoi, amestecați și prăjiți, amestecând ocazional, la foc mare timp de 30 de secunde.

  4. Adăugați mazărea verde în tigaia cu fructe de mare și legume și prăjiți, amestecând ocazional, la foc mare timp de 30 de secunde.

  5. Scoateți midiile din tigaie și transferați-le într-un vas. Se toarnă 400 ml apă fierbinte în tigaia cu fructele de mare și legume, se fierbe, se adaugă orezul, se amestecă bine, se distribuie uniform, se reduce focul la minim, se acoperă și se fierbe timp de 15 minute, amestecând ocazional.

  6. Curățați creveții, faceți o scurtă tăietură longitudinală de-a lungul spatelui și îndepărtați intestinul. Tăiați creveții pe jumătate în lung. Adăugați creveții și inelele de calamari în aceeași tigaie cu orez, fructe de mare și legume, amestecați și fierbeți timp de 5 minute la foc mic, adăugați sare după gust. Tăiați lămâia în felii mari.

  7. Aranjați orezul cu fructe de mare pe farfurii, puneți midiile deasupra și serviți cu felii de lămâie. ✨ Pofta bună! ✨

Comandă fructe @dimaremd

🌎https://www.di-mare.store

📱 069336933


32 afișare0 comentariu