Midii în stil provensal în sos cremos

👌Stilul gătit provensal vă permite să vă bucurați de gustul delicat al midiilor gătite într-un sos cremos, cu adaos de vin alb și usturoi. Acest fel de mâncare simplu este preparat în literalmente 20 de minute. Dar rezultatul eforturilor tale va fi o delicioasă, asemănătoare cu mâncărurile de la cele mai bune restaurante din Franța. Prin urmare, vă recomandăm să preparați fructe de mare într-un sos cremos pentru un eveniment semnificativ. Vor decora o cină romantică, vor sublinia solemnitatea unei mese festive.👌


Midii în stil provensal în sos cremos

🛒📝 Ve-ți avea nevoie:

 • 1 kg de midii decojite;

 • 2 lingurițe ulei de măsline;

 • 1 ceapă;

 • 2 lingurițe unt;

 • 4 dinți de usturoi;

 • 1 stivă vin alb sec;

 • 1/2 cană smântână groasă;

 • 5-7 crenguțe de pătrunjel proaspăt;

 • Sare și piper negru după gust;

 • 1 lingură suc de lămâie proaspăt stors

Mod de prepare:

 1. Înainte de a găti, este important să alegeți midii vii de calitate și să le curățați corect. Dacă te îndoiești de prospețimea produsului, ai putea procura midii în jumătăți de scoicî congelate. Midiile cu o prospețime adecvată ar trebui să aibă o aromă marină ușoară și plăcută. Mirosurile de la terți sunt inacceptabile, este mai bine să nu folosiți un astfel de produs. După deschiderea pachetului (dacă sunt în pachet), puneți într-un bol, scurgeți umezeala, acoperiți-le cu un șervețel.

 2. Cel mai important proces este curățarea midiilor. Clătiți fiecare midie ușor sub apă curgătoare folosind degetele și curățați-le de excesul de murdărie. Scoicile se curăță cel mai bine cu o perie.

 3. Trageți firul maroniu fibros (barba) care se extinde din lateral. Unele midii pot fi deja decojite. Acestea pot fi vii doar pentru o perioadă scurtă de timp după îndepărtarea firului. Prin urmare, gătiți fructele de mare într-un sos cremos imediat după curățare.

 4. Curățați ceapa și usturoiul, spălați-le, tocați-le bine.

 5. Încălziți într-o tigaie 1 lingură cu ulei de măsline și 1 lingură de unt.

 6. Se călește ceapa și usturoiul până se fac de o transparență medie aproximativ 5 minute.

 7. Apoi adăugați vin, smântână, unt (1 lingură care a rămas) și midiile.

 8. Adăugați sare, piper proaspăt măcinat și pătrunjel tocat.

 9. Se amestecă bine, se acoperă și se gătește timp de aproximativ 15 minute în sosul cremos cu fructe de mare, până se deschid,(iar dacă sunt în jumătăți e foarte bine) Sfat: verificați midiile cam la a 5-6 minută de gătit, amestecând ingredientele. Apoi acoperiți din nou pentru a găti încă câteva minute. De îndată ce midii se deschid, sunt gata de mâncare. Nu lăsați prea mult, deoarece devin dure.

 10. Serviți mâncarea finită cu crutoane de usturoi sau pâine franceză, va fi delicios!

✨ Pofta bună! ✨

Comandă fructe „di mare”:

🌎https://www.di-mare.store

📱 06933693343 afișare0 comentariu