• Irka Barbulat

Marmitaco spaniol cu ​​ton roșu, dovlecei, păstârnac și roșii cherry

🛒📝 Ve-ți avea nevoie:

✔️200gr. sos de tomate cu ierburi

✔️50gr. masline f/s

✔️100gr.rădăcină păstârnac (rădăcină de pătrunjel)

✔️100gr. fasole verde congelată

✔️5gr. pătrunjel proaspăt

✔️2 dinți de usturoi

✔️50-70gr. ceapă roșie 1buc.

✔️30gr.capere

✔️75gr. roșii cherry

✔️250-300gr. dovlecel proaspăt

✔️240gr. file de ton


!!!Important!!!

Dacă la pasul 4 tot lichidul s-a evaporat din timp, adăugați încă 50 ml de apă și continuați procesul.

Mod de prepare:

  1. Curățați ceapa și tăiați-o cubulețe mici.Zdrobiți usturoiul, curățați-l și tocați-l mărunt.

  2. Curățați păstârnacul și tăiați cuburi de 5x5 mm.Tăiați dovlecelul în cuburi de 1 x 1 cm. Tăiați măslinele în jumătate. Tăiați roșiile cherry în jumătate.

  3. Într-o tigaie încălziți 2 linguri de ulei de măsline și sotează ceapa și usturoiul, amestecând ocazional, timp de 1 minut la foc mare. Adăugați păstârnacul, amestecați și gătiți încă 2 minute, amestecând ocazional.

  4. Adăugați fasole verde, dovlecei, capere și măsline în tigaia cu legume, turnați sos de roșii cu ierburi și 100 ml de apă, amestecați, reduceți focul la mediu, acoperiți și fierbeți timp de 6 minute. Apoi adăugați roșiile cherry, amestecați și fierbeți timp de 2 minute.Scoateți de pe foc, puneți legumele pe farfurii, salvați tigaia.

  5. În tigaia în care au fost tocate legumele, încălziți 1 lingură de ulei de măsline și prăjiți tonul timp de 2 minute la foc mare, răsturnându-se periodic și presând părțile fripturii pe părțile laterale ale tigaii, condimentați cu sare și piper în timpul prăjirii.

  6. Tocați mărunt pătrunjelul împreună cu tulpinile.

  7. Puneți tonul pe farfurii cu legumă, presărați pătrunjel tocat și serviți.

✨ Pofta bună! ✨

Comandă fructe @dimaremd

🌎https://www.di-mare.store

📱 069336933




79 afișare0 comentariu