File de somon californian cu quinoa, legume și sos

🛒📝 Ve-ți avea nevoie:

✔️20gr. miere

✔️100gr.sos (de care preferați dvs), noi am folosit sos de migdale cu caviar

✔️100gr.porumb congelat (conservat la dorință)

✔️100gr.fasole verde congelată (păstăi)

✔️300gr. file de somon

✔️10gr. pătrunjel proaspăt

✔️20gr. suc de lămâie stors

✔️100gr. quinoa

✔️1buc. foaie de pergament


Mod de prepare:

  1. Preîncălziți cuptorul la 220C.Tocăm pătrunjelul împreună cu tulpinile fin (lăsăm puțin pătrunjel tocat pentru decor).

  2. Îndepărtați oasele somonului, tăiați fileul în 2 bucăți.

  3. Într-un bol turnați suc de lămâie și 3 linguri de ulei de măsline, adăugați miere, pătrunjel tocat, sare, piper și amestecați.Așezați peștele, acoperiți-l cu marinada rezultată și lăsați-l 10 minute.

  4. Clătiți quinoa cu apă curgătoare rece, turnați apă, astfel încât lichidul să fie cu 1 cm mai mare decât cerealele, adăugați sare și piper ușor, aduceți la fierbere, acoperiți și fierbeți la foc mic timp de 15 minute.Transferați quinoa fiartă într-un recipient. Cratița în care a fiert quinoa lăsați-o deocamdată, ve-ți avea nevoie de ea!

  5. Acoperiți tava de copt cu o foaie de pergament, puneți somonul împreună cu marinada pe ea și coaceți într-un cuptor preîncălzit timp de 8 minute.

  6. Periați cratița în care a fiert quinoa cu două picături de ulei de măsline și prăjiți fasolea verde și porumbul amestecând la foc mare timp de 1 minut. Apoi adăugați quinoa fiartă, amestecați și încălziți timp de 30 de secunde.

  7. Aranjați somonul pe platouri, puneți quinoa cu legume lângă el, presărați pătrunjel tocat și serviți cu sosul preferat. Noi am folosit sos de migdale cu caviar.

✨ Pofta bună! ✨

Comandă fructe @dimaremd

🌎https://www.di-mare.store

📱 06933693325 afișare0 comentariu