Creveți cu orez prăjit
🍛Orezul prăjit cu creveți făcut acasă este sănătos pentru că aveți controlul asupra ingredientelor. Spre deosebire de cele făcute la restaurant, puteți face această rețetă cu legume proaspete, foarte puțin ulei și puteți înlocui orezul alb cu cel brun, ceea ce face această mâncare și mai sănătoasă.😉
👌Creveți cu orez prăjit 👌
🛒📝 Ve-ți avea nevoie:
450 gr. creveti cruzi - decorticați
2lg. ulei vegetal sau ulei de masline
sare și piper - după gust
2 dinți de usturoi - dați prin răzătoare fină
1 felie de ghimbir proaspăt (de aprox 2.5cm) - dați prin răzătoare fină
1 lg. fulgi de chilli - la dorință
1 morcov mare - curățat și tăiat mărunt
1 ardei gras roșu - tăiat
100-150gr. mazăre păstăi/tăiate în jumătăți
140gr. ciuperci
2 pahare orez brun - fiert
2 lg. sos de soia
2 cepe verzi - feliate
1 lg. seminte de susan
Mod de prepare:
Încingeti o lingură de ulei într-o tigaie mare la temperatură medie.
Adăugați creveții, usturoiul, chilli-ul și prăjiți timp de 2-3 minute sau până când creveții devin roz. Apoi puneți creveții deoparte pe o farfurie.
În aceeași tigaie, puneți uleiul rămas, apoi morcovii, mazărea, ardeii și ciupercile. Sotați timp de 3-4 minute, amestecând constant.
Adăugați orezul, sosul de soia și gătiți încă 2-3 minute.
Puneți creveții peste orezul prăjit din tigaie și garnisiți cu ceapă verde și seminte de susan.
Serviți fierbinte!👌
✨ Pofta bună! ✨